Byxfall och badning!

Nu är det en sån där lördag igen.  Mr T. jobbar dygn. Men barnen är nybadade och på strålande humör!

Jag har börjat om med GI-kost, så det blir inget godis idag. Möjligtvis lite till barnen...?

Igår bjöd syster med familj in sig på middag och då blev det Kryddig indisk linsgryta med kyckling från www.tasteline.com !



Senare på kvällen tappade jag byxorna! Bokstavlig talat! Jag skulle springa ner i trapphuset och öppna porten för att släppa in mina vänner och precis när vi ser varandra tappar mina byxor greppet! Ja, det var så kul att jag fortfarande skrattar!!!!

Spikmattan fick jobba hårt igår. 3 personer somnade på den igår, och då var det varken jag eller Tobbe som hade tid att njuta! Men bra att den blir använd! :-)

Idag blir det inte mycket gjort! Vi blir nog bara hemma och har det bra. Vi får försöka ta igen det imorgon när pappa är ledig också!!

Appropå ledighet så vet jag inte om jag får jobba så mycket mer... Måste söka andra jobb nu!!!!!

Nu ska jag inta någon yogaställning!

bye!

Soppa och sömnad!

Nu är jag trött.

Innan klockan var tio hade jag både bakat och kokat köttsoppa. Det kan bara betyda en sak - att jag var uppe för tidigt!
Men det är ju vår lille Gideon som är som en väckarklocka... Alltid morgonpigg, men han har också ett underbart glatt morgonhumör han! Inte för att vi slåss om att få gå upp med honom klockan 5:50... :-)

När soppan var klar tog jag med barnen ut en timme. Drog dem på bob och pulka runt snöhögarna och sen till lekparken. Tills Maja gjorde nr 2 i blöjan och det kändes vill jag lova!!! Fastän vi var ute!!!!!! Å tungt var det att dra dem idag. Jag drog så jag fick ont i tarmarna...



Men soppan blev god. Gideon somnade innan han tuggat ur munnen och jag vilade med honom medan Tobbemannen tog den andra glada med sig och besiktade renaulten! Å den gick igenom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kanske för att Maja satt å sovde så gott i bilen hela tiden och hon fortsatte sen i soffan när hon kam hem!


Kladdkaka med havregryn! Mmmmmmmmm!

Å så var det syjunta! Mitt projekt med den gula varelsen blev rejält plågad. Nu har jag kommit så långt att det börjar vara dags att bestämma mig för vad jag ska göra sen...



Men det är många ränder kvar!

...och imorgon jobbar jag en sväng innan jag förhoppningsvis får en helmysig fredagkväll med barnen, då mannen i mitt liv ska bort.

Tack för hjälpen med barnen, Sofia!!!

Sov gott!

Tidiga tankar.

Onsdag morgon. Myser med barnen. Uppe tidigt. Mr T kommer snart hem från ett dygnspass. Barnen ska till dagis om en timme å så ska jag iväg och jobba.

Solen skiner! :-) -7 grader. Perfekt! En dag att njutaa av!

Imorgon är det syjunta igen. Det här gången hos mej! Jag ska baka nåt gott och ladda för att hinna så mycket som möjligt på Tigern.



Att förlora att barn, hur det än händer, måste vara det värsta som kan hända! Jag vill bara sända ut en tanke till alla som varit med om det. Jag tror de svävar omkring som vackra änglar ovanför oss och ler mot oss när de ser oss!

Hembakt och halsont!

Jaha, helgen snart slut. Och vi har haft en såndär där barnen varit sjuka så vi har varit inomhus. Just nu har vi alla 4 ont i halsen och snorar. Inte ofta man får vara det tillsammans allihopa samtidigt. Men för det är det ju inte så skoj. Alla är mer eller mindre griniga. Eller va? Nä, inte jag nä... typ.

Ätit har vi gjort i alla fall och lördag åt vi tacos med hembakta tortillas! Helt okej! Maja kavlade ut sin egen och det blev till ett hjärta som hon faktiskt åt upp.



Idag har jag hunnit med att baka en liten kaka. Kokostoscakaka. Vem gillar inte den!



Det var inte så svårt att hitta den tiden när barnen sov av sig lite feber. Maja var så trött att hon somnade så här...



Tobbe, han har flytt fältet. Han for ut ett tag. Barnen har somnat. Men de vaknar då och då och grinar lite. Jag sitter i tystnaden och dricker te med honung. Är trött. Längtar efter en semla! På tisdag, då ska jag äta min!!!

Tigerprojektet går långsamt frammåt. Många ränder att sy fast!

Jag har inget roligare att berätta så det är lika bra att gå å lägga sig i soffan!

Trevlig vecka, allihopa!!!

Bullbak och bad!

Jag hann aldrig blogga igår. Vi gjorde för mycket annat. Först var vi med barnen på badhuset. Maja var överlycklig och Gideon helt galen. Han har inget hov den lille grabben. Men efter några kallsupar blev han lite försiktigare!!

Pirogrest till lunch! Mmm mmm mmm!

Nybakta morotsbullar och linssoppa till middag.





Sen en efterlängtad syjunta! Vi har haft uppehåll sedan före jul! Tigerns alla delar är virkade. Nu ska bara allting hamna på rätt plats! :-)



Barnen kommer att älska den! Maja gör det redan.

Maja är så bra att ha. Det är hon som sager till pappa att mamma vill ha kaffe på morgonen! Idag han jag inte kliva upp utan fick första koppen på sängen! Tack älskling!

Jag ska iväg och jobba några timmar nu.

Ha en toppendag allihopa!

Tisdagsträning och Svärmors superpirog

Jaha... när "Lille" damsugar tills batteriet är slut så får smulorna bli kvar på golvet ett tag. Även om han damsugar länge så missar han en hel del...

Idag var det kallt. Men jag lyckades ändå klä mej för mycket när jag skulle gå med barnen till dagis. Någonting verkar också hända med dubbelvagnen när det är 25 minusgrader. Det var extra tungt idag...  Men barnen var glada i alla fall. :-)

Jag gick ner på gymmet och svettades lite till. Sen hem och åt lite rester. Somnade sedan på spikmattan. Så underbar julklapp jag köpt till min pojkvän!!!!!

Och så underbar middag jag fick sen! (Efter att ha lagat den själv dock!) Jag tror att nästan alla mina favoritrecept kommer från min svärmor. Jag vet inte om jag ätit någonting godare än denna kycklingpirog med skinka och kardemumma!










Maja som vägrade makaronipudding blev som galen och ville aldrig sluta äta!

Nu sitter barnen snällt i soffan. Väntar väl på välling... Ja, då måste väl jag göra den då, Mr T. jobbar dygn igen. Men det har varit en bra dag och jag bara hoppas att det blir en bra natt. :-) Ja, nu kallar barnen!

Sov gott allihopa!

Lördag med laster!



Vilken underbar pojkvän jag har! Igår när jag kom hem från jobbet fick jag en underbar middag! Tack för den! Sen sövde jag barnen medan Tobbe for och köpte lite fredagsgodis. Vad jag inte visste var att min älskling hade köpt godis till mej redan. Men det sa han inte igår :-)



Han ringde hem på väg till jobbet imorse och sa att jag skulle leta i min egen garderob! :-) Ja, nu måste väl jag hitta på nåt till honom med????



Förutom choklad och gelehjärtan fick jag en trisslott. Den ligger och mognar.

Ungarna är i full gång här hemma. Jag har fyllt kaffetarmen och har redan städat så jag är less. Nu får de leka och dra fram ett tag så plockar vi undan sen. Det är underbart väder så vi måste nog försöka ta oss ut idag med. Kanske går vi ner på stan och köper något åt vår älskade pappa! Annars åker vi bara lite bob i solen. Tobbe jobbar dygn. Saknar honom redan. Mitt garn har kommit, så nu är tigerns huvud snart virkat också! Och ikväll ska jag se melodifestivalen och äta gelehjärtan!!!



Barnen är klädda för upptåg! Ibland leker de så bra med varandra. Ibland inte så bra...

Önskar alla en härlig alla hjärtans dag!!!!! En extra kram till Perne, en dag som denna!

Huvudlöst handarbete & Hamburgare!!!

Börjar det synas vad det ska bli??



I väntan på mitt gula garn virkar jagsvarta ränder. Maja fick hjälpa till att fylla den med vadd. Det gillade hon!!!

Idag har det varit härligt! Jag började med broarna runt efter att jag lämnat barnen på dagis. Lunch hemma med Mr T. Sen möte på arbetsförmedlingen innan barnen skulle hämtas igen. Då går dagarna fort...

och 18000 steg har jag tagit idag!

Till middag blev det hamburgare och grillade rotsaker och sen en massa bus! Nu sover barnen och vi vuxna myser med te och mackor. Mr T vill se film, men orkar jag? Jag ska ju upp 5.30 så jag får nog lov att gå å lägga mej med min ljudbok som man somnar så gott till!!! Så då måste jag tacka mina nuvarande arbetskamrater för att de inspirerat mig till att lysssna på ljudböcker!!!!

Ja du Rickard, de där pengarna du pratar om att jag borde ha.... var är de? De skulle inte sitta fel! Speciellt (tycker Tobbe) eftersom jag ränner så ofta till Ikea........  :-)

God natt!

Fast i frysen!

Två trötta barn som skött sig som änglar hos barnvakten idag!
Tack Johanna m.fl. som ställde upp när dagiset var stängt!!!!



Har gått bra att jobba idag! För mej! Värre var det nog för tjejen som fastnade i frysen... stackarn! Hon kom för att inspektera vårt kök och under tiden vi satt ute och fikade satt hon i fast i frysen. Det var dock beundransvärt hur lugn hon var efter händelsen!


Tigerna bakben är klara. Mer garn är beställt!    

        

















                                                                                  Detaljer från mitt nya badrum!!!

             Och sovrum!!



Nu ska jag umgås med barnen och vänta på sambon och njuta av en kopp kaffe!
Nä.. först ska jag försöka få iväg ett blommogram till våra underbara räddare i Antnäs!!!!

God kväll!


Ikea och Isproppar

Hm... Ja, vi for på vår Ikea-tur. Jag blev upplockad ca 5.50. Vädret var bra. Inga stormar. Vi kom fram till Ikea lite efter tio och shoppade mer än sist! Men jag spräckte ingen budget den här gången. :-) Ett litet problem var bara att bagageluckan inte gick att öppna. Kan ni tänka er hur roligt vi hade när vi packade bagageutrymmet fullt via baksätet!!  Det gick ju bra faktiskt!  :-) Vi hade så roligt!!!!! Fram tills....

... bilen stannade i Antnäs.... på väg hem...

Inte så roligt när man är fyra brudar som inte förstår sig på bilar (mer inredningen i bilen) och det är 25 minusgrader ute!!!

Måste skicka ett STORT tack till Antnäs! Vi stoppade en bil, rätt bil, för vi blev inte bara bortbogserade från E4-avfarten utan även inbjudna till värme och fika!  TUSEN TACK till hela familjen!!

När bilen startade igen (efter en sup av t-sprit, som löser upp isproppar!!! nu har vi lärt oss det!!!) och en av våra egna killar kommit som vår räddande prins, körde vi hem. Knappt.... den isiga mercan stannade innan uppfarten hos den första tjejen som skulle av så där lämnade vi den och bytte bil så vi andra fick komma hem någon gång!

Kom hem sent och det kändes i kroppen när jag skulle upp 5.30 för att fara på jobbet...... Sov en stund efter jobbet innan vi for å hämtade allt jag shoppat på ikea!

Det blev ett långt äventyr den här gången!
Nästa tur blir i sommar å då ska vi minsann slippa isproppade bilar!


Idag har jag städat ut det gamla och satt upp det nya!!!
Längtar redan efter nästa resa med er älskade vänner!!!!

Pussar

Snö och sena bussar

Ja, då var det bussarnas tur att vara sena. 26 minuter fick mina tår känna att de fanns!!

Men jag mådde bra ändå. Nästan... lite jobbigt på jobbet sista timmen, men jag löste det mesta...

Nu sitter jag i hemmets trygga vrå. Vi har sövt var sin unge och nu funderar jag mest på om det blir ikea eller inte? Fyra brudar, snöstorm, långt att köra... kan bli ett äventyr det!

Vi bestämmer oss imorgonbitti!
Längtar jag lite till sommaren just nu???

Hm... vet inte...


Utmanad!

Utmaningen antagen! Här är min bild!



Skulle önska att jag varit med när bilden togs så jag kunde berätta om stället... Varmt? Skönt? Törstig? Det kanske står en hel hjord av djurets vänner en bit bort?

Det råkade vara precis den mappen där det ligger exempelbilder i datorn... Men de är ju fina!

Idag jobb, ska strax åka. Imorgon IKEA!!!!! Älskar er brudar som ska med!!! Vi ses imorgon!

Bjöjbyte kallar.... :-)

Busungar och bussar

Måndagmorgon började med ofrivillig löpning då jag faktiskt missade en buss för första gången i mitt liv! Orkar inte dra hela den panikartade fortsättningen, men allt ordnade sig...


Idag hemmadag med barnen, så det har inte hänt mycket, fast ändå... vi har ätit frukost och busat och lagat mat och diskat och dammsugit och virkat och pusslat och stökat ner och städat och lagat mat och ätit och badats och torkats och ätit välling och busat och och och... nu väntar mamma på att de små ska bli för trötta och somna...



kan inte vara sååååå långt borta nu...

När de somnat ska jag unna mej lite fika och en film och fortsätta virka på tigerprojektet.

Om det blir tid över ska jag lägga mig på spikmattan och njuta!

Imorgon jobb och jag ska INTE missa nägon buss!!!!

:-)

Brödbak och broar

Powerstriken är över... Precis när jag beslutat att skippa träning var det för sent att avboka... Så jag for, och tur var väl det för jag hade så kul!!! Även om mina crossar bara förflyttar luft så känner jag redan av träningsvärken imorgon!

Jag promenerade en del mellan tvättarna, efter baket, tidigare idag så jag trodde mina krafter var slut. Men se bara vad lite havregrynsgröt kan göra!

Idag blev det grahamsrutor och müssli som åkte in i ugnen :-)
Grahamsrutor med lin- och solrosfrön

...och så hann jag med en loppis också!



Riktiga fynd va? Lille blev i alla fall glad för bilen!! 
...som för övrigt går på batterier så till och med jag tycker den är värd 5 kr!

Barnen var svårsövda idag. Jag var nära att somna själv när jag läste saga efter saga efter saga. Hade inte gjort nåt egentligen då jag ska upp alldeles för tidigt imorgon! Men... det är såååååå kul att få jobba lite!!!!!

Mitt pepparmintste är snart uppdrucket och jag tänker tillbringa närmaste timmen med min tigervirkning framför tv:n!

God natt!

Yamahajossan

Mamma Med För Många Intressen

RSS 2.0