Barba-Lala?

Nä, nån box blev det inte... jag hoppade på löpbandet istället och sprang mina 5 kilometrar! När jag kam hem sov barnen:-)

Idag är jag arbetslös och ska spendera dagistimmarna hemma, ensam, och göra så lite som möjligt... Det har gått 1 timme och jag har svårt att göra så lite som möjligt... jag har redan ringt några samtal, skickat diverse sms, läst, damsugit, druckit kaffe, legat på spikmattan, läst senaste oriflamekatalogen.... hm... det är mitt "så lite som möjligt"...

Och nu är jag rastlös. Ska sortera lite kläder och fundera på vad jag ska laga till lunch...



Mina klätterapor!



åsså den lilla tovade lala...

Dagsplanering

Mys, dagis, jobb, middag, box..... det är planen för dagen!!

Skakis...

...och bakis...

Morgonkaffe 16:45...

Tack för en härlig 80-årsfest!

Fredagsfrukost

När lille vaknade imorse var jag så trött att jag inte kunde komma på vad det var för dag. Nu vet jag att det är fredag!

...och jag börjar jobba 8:30.

Mr T ska vara hemma med barnen och jag skulle tro att när jag kommer hem vid 18 så blir det nog bara att mysa med barnen tills de somnar! Och sen fortsätta mysa med Mr T. Ska fråga om han vill att jag ska stanna och köpa nåt riktigt gott till kvällen!

Imorgon ska vi på 80-års kalas! Eller 2 gånger 40! Ska bli riktigt roligt. Och skönt! Barnen sover över hos Farfar!:-)

Igår jobbade jag samma pass och sedan raka vägen till syjuntan! Där tovade vi ull! Bilder kommer senare!

Nu vankas frukost!

:-)

Nej, ingen grytlapp!

Jaha, vad ska man säga om hockeyn... Jag fick en hel del inspiration till min virkning!! :-) Men matchen... hm...

För det första ska jag aldrig mer gå med Mr T då jag blev förbannad på honom varje gånr färgestad gjorde mål och han  jublade...
För det andra han jag inte med pucken de första 2 perioderna, i den tredje gick det bättre.
För det tredje kände jag aldrig igen det som visades på storbildsmonitorn... "Har det där hänt här" - tänkte jag...

Antingen får jag gå på fler matcher och öva på mitt engagemang. Annars... så stannar jag hemma och virkar! Eller skulle jag ha tagit med mig virkningen???

Hemma hade det gått jättebra! Inga problem alls, inga tårar! Båda barnen sov när vi kom hem! Underbart att det kan gå så bra!

STORT tack till barnvakten! (som ska hämta barnen på dagis i eftermiddag också!)

Jag får en mysmorgon med barnen hemma. Några timmar till innan de ska till dagis och jag ska jobba. Kanske blir det en solig promenad så de får sova innan dagis!

vem vet?

Puss och pasta!

Väntar på barnvakten... och Mr T. Vi ska på hockey!

Barnen har ätit korv och makaroner och de verkar på väldigt bra humör just för tillfället! Hoppas att de får en riktigt mysig kväll utan mamma och pappa!

...och att det går bra för barnvakten! :-)

Jag ska nog jobba hela veckan. Fast en 28-timmars vecka... Det känns också kul!

Nu skriker någon liten på tutten.. måste gå!


pusssssss

Appropå AIK!

Idag sken solen över oss igen! Jag började dagen med att gå broarna runt och möta T på väg hem från jobbet. ! 10500 steg bara det! Nog var jag värd pizza efter det!? :-)

För jag älskar mina vänner som bjuder in sig på middag! Jag är så dålig på att bjuda in själv så jag förstår dem! Bakade denna HÄRLIGA Tacopizza som alla älskar!



åsså gjorde jag pizzasallad till...

åsså kladdkaka med grädde och fruktskivor till efterrätt!!!

Om nu jag riskerar att fler bjuder in sig på middag så blir jag bara glad! :-)

Efter promenaden i morse åkte Mr T iväg med barnen till deras Farmor och Farfar för att åka lite skoter. Jag stannade hemma! 4 lugna sköna timmar ensam! Fast jag diskade, plockade undan och damsög, vek tvätt, bakade, rensade barnkläder och bakade pizza..... hm... skulle inte skada med 4 timmar varje dag! Nåja, barnen ska väl snart sova och T ska iväg och spela tennis så om jag inte somnar....

Imorgon ska jag gå på hockeyn!!! Jag har inte varit på hockey sen 1993 typ! Ska bli riktigt roligt. Jag ska känna efter när jag är där om jag skulle kunna utveckla ett intresse...

Appropå hockey så är detta veckans projekt:



Nån som vill gissa vad det ska bli? ( ingen halsduk!)

:-)

Suck och shopping...

Helt plötsligt blev jag lika dödstrött som igår, fast idag har vi bara tagit det lungt... Körde en sväng till bytardagen då jag mamma ringde och erbjöd sig vara barnvakt! :-) Tack mamma! Och Maja hade så roligt med mormor!



Mr T blev otroligt glad över detta fynd!!! Men inte resten av staan, antar jag!



Andra fina fynd! 16 plagg för 160 kr och lite bensin...

Efteråt sov Maja typ i 4 timmar... å jag å Gidde somnade i soffan...  jag bara längtar efter mannenb i mitt liv...

nu klänger 2 på mej... suck... ses!

Pulka och pussar!

Drog ett lass med ungar och bob i dubbelvagn till e-lidbacken för att ha lite skoj. Svettig kom jag fram och fick vila tills ungarna vaknade. Åkte massor med turer på bob och pulka tillsammans med några vänner.

Och överraskad blev jag när Mr T kom hem tidigt så han kunde hämta oss! Jag slapp alltså gå tillbaka hem igen!

Jag har varit dödstrött sen dess... somnade en tur på spikmattan när jag skulle söva Gideon. Ja, han somnade också! Men inte på mattan!

Nu ska det bli skönt att krypa till kojs.

Kanske klädbytardag imorgon??? Vi får se!

pussar och kramar till allihopa!

Mina små hjärtan!

Klockan är 9:23. Barnen sitter framför tv:n och fikar varsin macka. Själv har jag placerat mej i köket med dagens andra kaffekopp och ett provsmak av dagens bak...:-)



Inte bara jag som gillar att baka!



Resultat: Mörkgräddad (låter väl bra) Banankaka med ingefära! Alldeles underbar!

Jag har också hunnit tova 2 små hjärtan som jag ska pryda att par tovade tofflor med!



Nu får vi se vad som händer resten av dagen!

banankramar!

Uppe i ottan...

Godmorgon allihopa! Nu är ögoblocken lättare. Lillebror sovde ända till 5:50 idag!!! Vällingen är uppdrucken och perkulatorn står och perkulerar! Doften av kaffe sprids. Lillebror har strålande morgonhumör och det smittar av sig. :-)

Pappa T kommer hem i eftermiddag och vi har inga planer för kvällen heller så det blir nog en myskväll hemma...? Vi får se!

Kaffet är klart!

Ha en underbar dag!

Ketchupälskare!

Virkat till vovve och bitter brud!

Bitter teater. Bitterfittan. Gav väl några tankeställare, men fick mej framförallt att inse att jag har det riktigt bra! Och så lite god mat. Men det trevliga sällskapet var nog bäst!!! :-)

Barnvakten har hundar. Här är det virkade verket som hon fick med sig hem!


Tack för barnpassningen!





Louise heter den lilla hunden och hon ser ju inte ut att misstrivas helt...
men det kan också vara fotoblixtarna som irriterar...

Pirogerna härom dagen blev lika bra som alltid, fast mindre och fler!!!











Jag lade till kidneybönor i fyllningen till de sista. (Mr T äter hellre utan.) Maja slukade både sin portion och Lillebrors!

Ögonlocken börjar bli tunga. Klockan är 22:00. Men jag måste nog passa på att mysa lite i ensamheten ändå. Vi har inga planer imorgon, jag och barnen. Inga måsten. Vi kan bara njuta av att få vara med varandra.

Men jag inhandlade lite garn igår... Jag ska virka en babyoverall i svart och gult! :-) Har hittat ett mönster från 70-talet som jag inte siktigt förstår så vi får se hur det går! Om barnen tillåter så börjar jag imorgon!

Godnatt alla bittra och alla inte bittra! Älskar er!!!

Sticky rice...

...pritty nice.

En ny stjärna på vår junta var med igår. En tjej som nu bott 2 månader i Sverige och hängde redan med bra i svengelska konversationen! Imponerande! Och vilken humor hon hade! Hon bjöd oss dessutom på Thai-efterrätt! Sweet sticky rice. Jag säger som min far... främmande smak! Men ganska gott!



3,3 km sprang jag på löpbandet idag. På lagom lång tid. Nu ska jag ägnar resterande tid (innan barnen ska hämtas från dagis) till jobbsökeri!

Och till middag blir det svärmors kycklingpirog än en gång! Idag ska jag göra en STOR sats så att det blir många små piroger att frysa in!!! :-)

Okej!

Vardag med vårkänslor!

Ja, nu börjar det kännas som vardag att alltid kliva upp ur den varma sängen strax efter 5... Jag tror inte att det bara var en "period" i lilles rutiner, det varkar ska vara så här! Mr T skulle gå upp idag. Men vad gör man när han aldrig vaknar??? Han får ta morgonpasset imorgon!

:-)

Vilket superväder det var igår! Sol och bara vägar. Det tinade en hel del igår. Men jag hann inte ut och njuta av solen. Körde ett hårt pass på gymmet innan lunch, tog en powernap på spikmattan och sen pysslade vi bara på här hemma innan middag och innebandymatch för Mr T. De vann!!! Fast jag missade självklart hela matchen då jag sprang efter ungarna i 55 minuter. Om det inte är 3-års trotsen som har kommit så blir jag nog tokig när den kommer. Maja har verkligen börjat visa humör! Å lille bara hänger på...

Jag ska jobba en kort sväng idag, Sen är det syjunta hos min syster ikväll! Ska bli så kula att få se deras nya tapeter! :-) Jag ska virka en tröja till en chihuaua! Köpte ett mönster på e-patterncentral.com igår!

Nu är morgonkaffet färdigt så jag ska njuta av den första koppen för dagen!

pussar och kramar!

Mjuka djur och Melodifestival!

Nej... ingen sovmorgon på fredagen. Inte alls. Gideon vaknade bara tidigare... 5:10. Härligt!!! :-) Men idag gick Mr T upp med Lille. Jag och Maja sov en timme till. Inte mycket till sovmorgon det heller egentligen...

Jag är lycklig ändå och träning blev det! Jag sprang 5km på löpbandet före lite yoga och idag gick jag en härligt lagom lång promenad på 7000 steg!

Vi har sen varit hos farfar hela dagen och lekt med fastrar. Ätit gott grillat och åkt skoter. Åsså lördagsgodis förstås... Då blir det träning imorgon med! :-) Styrketräning innan lunch då Tobbe har innebandymatch på kvällen och vi följer nog med och tittar på!!

Hörde just Carro av ugglas i melodifestivalen.... ingen som jag hejar på. Snälla snälla snälla..... sluta sluta sluta...!

Igår började jag virka på en "Amineko". Kan det betyda "Virkad katt" på japanska?? Amigurumi betyder i alla fall nåt med stickade/virkade djur och jag måste bara prova några mönster jag hittat på nätet!

Nya sängarna!
2 i sina nya sängar...

f


...och med tiger!

Nu ska jag krama T! :-)

Sängar, sövning å sånt!

Ungarna är vilda. Mr T jobbar kväll/natt. Grillade korv i pulkbacken idag. Men Maja ville bara sitta och äta snö....

Det där med GI blev kortvarigt den här gången. Jag kom fram till att jag inte orkar träna då jag äter för lite snabbare kolhydrater. Har alltså ändrat lite taktik. Nu har jag proppat i mig kakor ett par dagar så energin ska komma tillbaka:-)

Nästa vecka....

Barnen sovde sent idag och länge. Gidde vaknade runt bolibompa-tid. Därför är de uppe än. Hoppas på en längre sovmorgon imorgon också eftersom Gideon numera brukar vilja stiga upp 5:30. Det är ingen annan som vill det!!!

Jag hann i alla fall en hel del på Tigern under tiden de sov. Den ligger nu på golvet och saknar bara några ränder och ögon.

Nya sängar till barnen har vi också köpt. Eller... begagnade. Ikväll blir de spännande att söva barnen då det är första gången de SKA somna i sina sängar. Igår somnade Lillebror i bilen på väg hem från att ha hämtat hans säng.

Måste du retas Maja?  Stackars liten lillebror...  Och ändå längtar men efter en tredje... :-)

Det är trångt här nu. Vi försöker diskutera fram en plan. Vi kan inte bo kvar på våra 50 kvadrat länge till. Men tre sängar i sovrummet finns inte plats för mycket annat.

Sluta retas...

Kan vara dags att natta de ssmå nu. Hoppas det går bra...

Ska jag orka träna imorgon?

Godnatt små kamrater!

Laptop latjo!!!!

Roligt...






Roligare...
















Roligast...

"Främmande smaker".....

...sa min far när jag bjöd familjen på sushi!



Det var inte alla som ville smaka, men då blev det ju mer till mej!!! :-) (dock inte lågt GI)

Blev lite fusk med GI i helgen då jag efter sushin drog på tjejfest! En kul kväll med superhärliga brudar!!!

Idag har jag fått sota för kvällens bravader. Mycket kaffe har det blivit idag!!!!!

Barnen har haft en superrolig helg tillsammans medd kusinerna från uppsala och morfar. Och resten... Vi var ca 30 personer som trängdes och umgicks hos mina föräldrar idag. Inte så ofta vi ses allihopa så här! Men det tar på krafterna också :-) Men det är det ju värt. Nu sover barnen i alla fall och jag passar på att blogga. Vet inte riktigt varför jag inte hunnit blogga senaste dagarna!!

ska vila hjärnan nu....

puss

Makeover!!





Jag brukar ju gå till min frisör en gång om året... :-)



Stickade en superhärlig mössa härom kvällen också!
Nu får vintern hålla i sig så jag hinner använda den!

Spikar och sprint!

Söndagkväll. Jag kom hem från gymmet, duschade och sövde barnen. Nu underhåller tv:n mej bäst den kan under tiden jag surfar runt och tittar på strunt.

Idag var det min tur att somna på spikmattan! Alltså... det är bara så underbart!!!!!!!! Det borde alla få göra varje dag!

3 dagar med GI... idag gjorde jag kikärtssoppa, men resten av familjen åt pölsa! :-( 
(För er som inte vet så är det en av mina favoriträtter)

Imorgon vet jag inte vad jag och barnen ska göra undertiden Mr T är på jobbet. Det får vi se. Vet inte om jag orkar dra dem själv till någon pulkbacke...

Köpte en pulka idag, som gick FOOOOOOOOOOOORT!!!!! Undrar bara vem som hade roligast... jag eller barnen... :-)

kramar

Yamahajossan

Mamma Med För Många Intressen

RSS 2.0