Tillbaka i norrgård. Hammocken är närmast ...

dsc02080 (MMS)

Tillbaka i norrgård. Hammocken är närmast min bästa vän! :) jag sitter bara och gungar och ler... tycker om att vara här! Barnen med! De kan inte dölja glädjen av att få springa omkring på gräsmattorna, från morgon till kväll! Det är inga mygg här heller!!!

Göta Kanal! Tittar på när båtar slussas ge...

dsc02073 (MMS)

Göta Kanal! Tittar på när båtar slussas genom slussarna.

Andra portionen glass för dagen bjuds det ...

dsc02066 (MMS)

Andra portionen glass för dagen bjuds det på i Norsholm! :) Gungar lugnt i en hammock mellan kaffeklunkarna....

Legolek innan lunch på Drabantgatan! Saft ...

dsc02061 (MMS)

Legolek innan lunch på Drabantgatan! Saft och sockerkaka först...:)

Morgonkaffe! Jag sitter ute. Ensam. Jag hö...

dsc02056 (MMS)

Morgonkaffe! Jag sitter ute. Ensam. Jag hör på fåglarna. Tågen. Till och med barnen sover fortfarande! Jag kan inte njuta mer än så här! Idag är vi bjudna hem till min farmor och farfar på lunch. Därefter åker vi till en faster och kanske njuter i deras hammock!? :)

Härliga människor! Maria, min farbrors fru...

dsc02055 (MMS)

Härliga människor! Maria, min farbrors fru, ställde till med grillfest, bara för att vi skulle få träffa allihopa! Allihopa ja, mina fastrar och farbröder med familjer. Härligt att träffas, men jobbigt att skiljas! Jag fällde en liten tår när alla hade åkt... Lite synd att man bor så långt bort... Men bodde man här skulle man ju sakna alla andra där hemma!

Efter-lunch-mys i hammocken! Det känns som...

dsc02050 (MMS)

Efter-lunch-mys i hammocken! Det känns som om vi har kommit rätt! :) Sitter och pillar med tårna i gräset och undrar om jag måste göra nåt mer eller om jag kanske ska bara stanna här, sitta och gunga... This is life! :)

Flygvapenmuseet i Linköping!

dsc02041 (MMS)

Flygvapenmuseet i Linköping!

Paradis! Frukost på trappen i Fålåsa Norrg...

dsc02039 (MMS)

Paradis! Frukost på trappen i Fålåsa Norrgård. Barnen är lyckliga, leker med gamla leksaker. Lillebror sov ända till 8:40 så mamman och pappan är utvilade och glada efter gårdagen!

Stopp för tankning, ruttvätt och nödgodis....

dsc02034 (MMS)

Stopp för tankning, ruttvätt och nödgodis. Barnen är duktiga, men de kan börja vara liiiiite less på att åka bil just nu. Lite godis och så hoppas vi att resterande mil blir toppen! Farbror Krister väntar på oss nu!

Gävlebro! Need I say more? Mat!!

dsc02033 (MMS)

Gävlebro! Need I say more? Mat!!

Fikar igen!:) Nu i Iggesund. Vi hittade vä...

dsc02032 (MMS)

Fikar igen!:) Nu i Iggesund. Vi hittade värsta stranden, inte för att vi ska bada...

Vi lämnar Härnösand och den varma familje...

dsc02029 (MMS)

Vi lämnar Härnösand och den varma familjen vi sovit hos. På återseende! Per äger en härlig grön gitarr så jag har inte behövt sakna min. Mr T sa att jag inte skulle rymma den i bilen, så jag lämnade den hemma. Hm... det finns dock ett stort tomrum både i bagaget och i hjärtat! Men... jag klarar mig nog! :) Inga moln syns på himlen och dagens ca 55 mil ska nog bli riktigt trevliga! :)

Lyckliga och mätta barn efter kycklinggryt...

dsc02016 (MMS)

Lyckliga och mätta barn efter kycklinggryta och ris. Nu leker vi med en flicka som heter Simone i lekparken! :) Imorgon har färden vidare mot Linköping. Sov gott!

Högakusten-bron! Inte långt kvar till Härn...

dsc02012 (MMS)

Högakusten-bron! Inte långt kvar till Härnösand nu... Middag, mys och vila! Och lite bus såklart! :)

Efterlängtad kaffekopp hos Lotta och Janne...

dsc01998 (MMS)

Efterlängtad kaffekopp hos Lotta och Janne i ö-vik! :) Tack för den! Kör nu vidare dit vi ska övernatta! Solen skiner och barnen likaså, än i alla fall! :)

Första stoppet! Fikar medhavd matsäck mell...

dsc01994 (MMS)

Första stoppet! Fikar medhavd matsäck mellan Umeå och Ö-vik. Vädret är toppen, ungarna glada, föräldrarna sams och melonen saftig! :) Just nu kan livet inte bli bättre!

Nu drar vi! Bilen packad, tankad och matsä...

dsc01992 (MMS)

Nu drar vi! Bilen packad, tankad och matsäcken är med! Barnen sitter säkra bak och bilen är lagad så det går numer att föra en konversation här fram! Semester i hela kroppen! :)

Idag är det Dylan...



...som gör mig glad!



Jag har precis ägnat över en timme åt att leta ett par nycklar som jag inte tappat bort! Sååååå onödigt!

Daten med mina tjejer blev inställd så jag ägnar mig istället åt att städa och packa inför vår semestertripp som vi har tänkt börja på imorgon! Vi är väntade i Härnösand där vi ska tillbringa första kvällen/natten. Ska bli sååååå kul!

Barnens kläder är packade. Ska packa mina egna nu. Och dammsuga... Mr T har äntligen tagit itu med att städa bilen och barnen tog han med sig! Jag njuter av ensamma tillvaron, men det går inte fort här... Jag kommer hela tiden på saker som kommer emellan mina sysslor... Bloggandet till exempel... :-) Haha... måste sluta då!!!!

:-)

Dagen-efter-frukost i fint väder! Bara mam...

dsc01985 (MMS)

Dagen-efter-frukost i fint väder! Bara mamma och Gideon. De andra 2 sover fortfarande sött! Det är midsommardagen och det har kan bli en bra dag. Jag ska träffa Marit och Jessica! Man vet aldrig vad som händer när vi slår ihop våra själar. Men roligt brukar det bli! Njuter av min blåbärssmoothie och salamimacka i solen! Just nu, i denna sekund, är livet alldeles alldeles underbart! Glad sommar!

Midsommar middag! Grillat är godast! Morgo...

dsc01977 (MMS)

Midsommar middag! Grillat är godast! Morgon heter vinet. :)

Efter maten mätt och glad! Ser fram emot r...

dsc01964 (MMS)

Efter maten mätt och glad! Ser fram emot resten av dagen:) eller... Kanske tar en sillmacka till;)

Midsommarlunch! Underbart i solen med mina...

dsc01960 (MMS)

Midsommarlunch! Underbart i solen med mina underbara vänner! Mr t som då inte gillar sill äter en tacopaj och firar idag sin födelsedag!:)

Testar blogga från mobilen! :)

dsc01938 (MMS)

Jamen se där!! Det går ju bra! Så då behöver jag inte bloggtörsta under semestern! :-)

Sushi, cyklar, sömn och sanningar!



Och jag som hade tänkt blogga om Sushin jag gjorde och bjöd på i tisdags på jobbet... Jag hittar inte usb-sladden till telefonen där alla fina bilder är...

Hm... sushin var i alla fall både vacker och god som vanligt!

Lunchen idag var inte heller fel!



Pizza med salami, oliver och fetaost! :-)

Barnen har fått nya cyklar. Sina första! Maja är jättenöjd medan Gidde nog måste växa till sig lite och mest bara blir arg när det inte går som han vill...




Varför är barn så söta när de sover???



Första sanningen idag är att vi har vattenskada i köket. Här står just nu en avfuktare och surrar dygnet runt... Köket är användbart, men varmt...Just nu BARA 28 grader varmt!

En annan sanning är att jag bara jobbar en dag till, sen är det semester!!! :-) Och vi ska ut på bil semester! Jag känner att jag borde få ordning på mobilbloggandet då, eller hur!!!



Jag har hunnit prova på det här med att gjuta nu också! Här en ljusstake som jag gav bort så jag måste göra fler!!!! Jag gjorde fler grejer också, men som sagt... bilderna är i mobilen....

Hm... börjar vara dags för sängen. Vad det blir för slags dag imorgon har jag ingen aning om!

på återseende!!!

Fredagspakt!



Söndagmorgon. Klockan 6:00 gick Gideon upp, som vanligt. Efter 2 minuter hördes han ropa på mamma från soffan. Hm... kanske låter jobbigt, men jag tycker faktiskt att det är ganska mysigt med dessa tidiga mornar ensam med grabben. Speciellt när man vet att man har en hel ledig dag framför sig!

Mr T jobbar dygn och går av klockan 12. De enda planerna vi har idag är att eventuellt åka till Team Sportia och köpa cyklar till barnen. Om vi sen kan fara ut och cykla beror på vädret. Det regnar..

Igår regnade det också. Hela dagen. Jag var ner på stan en sväng på morgonen innan Mr T började jobba. Köpte endagslinser, 4 nya klänningar till Maja, och grönt Skellefteåtyg som jag tänker göra en tavla av.


Det var riktigt roligt att få på stan med bara Maja. Kanske blir en vana, hm... ovana?

Så till rubriken...

Vi har en pakt. En fredaspakt. En skön pakt.

Varje fredag under sommaren ska vi äta ute!



Förra fredagen åt vi kinamat vid kajen på Älvsbacka. Barnen fick varsin maxbox, men det slutade som vanligt med att mamman åt upp deras rester... De själva sprang mest och kastade sten i vattnet och Gideon ville ut på bryggan flera gånger och bara titta på båtarna.



I fredags regnade det lite för mycket för att ta en picknick så vi åt ute på restaurang. Wok&Roll och sushi till mamma! Barnen skötte sig riktigt int och kunde till och med få i sig några tuggor med hjälp av pinnar! :-)

Direkt efter middagen åkte vi ut till en 40 åring som bor vid havet. Underbar tomt som år en att drömma om en egen sådan... (Ännu mer)
Smörgåstårta och fika och whiskey och kaffe. Barnen somnade gott sen i bilen på väg hem!

Nu vill Gidde leka häst....

Ha en härlig söndag allihopa!!!!

Sagolikt bröllop!



Det var som en saga att få vara med er på er stora dag!
Så vackra människor!
Så rolig fest!
Jag älskar er!

Vad fikar ni imorgon???



:-)

Kanske denna underbara Kladdkaka med banan???



Kakkramar!

Faster Pernillas Cockies

Segaste smeten!


Ingredienser:
125g smält smör
3 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
1 dl kokao
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt

Hur du gör:
Sätt ugnen på 175g.
Vispa samman smör, socker, ägg och vaniljsocker till en ljus ock krämig smet.
Blande mjölet med kakaon, saltet och bakpulvret. Rör ner det i äggsmeten och arbeta samman till en seg smet.

Klicka ut degen och platta till den lite. Grädda ca 12 minuter mitt i ugnen. Låt kakorna kallna på galler.

Små kakor med blåbär

Ingredienser:
2½ dl mjöl
150g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
½ tsk bakpulver
blåbär

Hur du gör:
Sätt ugnen på 175 grader.

Knåda samman mjöl, smör, socker och bakpulver till en deg. Forma till en rulle och dela i 20 skivor. Rulla varje skiva till en boll och lägg dem i små muffinsformar.Gör en grop i varje boll och fyll den med blåbär. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter!

Pärontoscakaka





Ingredienser:
75g smält smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1 dl grädde
2 päron

Toscaglasyr:
100g smör
2 dl strösocker
2 msk mjöl
3 tsk kanel
2 msk mjölk
2½ dl grovt hackade nötter/frön, valfri sort

Hur du gör:
Sätt ugnen på 225 grader.Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och grädden och rör om.

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i en springform. Tryck ner päronklyftor. Ställ in kakan på nedersta falsen i ugnen. Sänk värmen till 175 grader. Grädda ca 35 minuter, tills kakan är nästan färdig.

Blanda nu alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Värm under omrörning tills massan tjocknar. Den ska inte koka!

Bred glasyren över den knappt färdiga kakan. Sätt åter in i ugnen och grädda ytterligare ca 10 minuter.

:-)  Mmmmmmmmmmmmmmmmumsigt!

Grannar och Granna båtar

Grannar är vi nästan med en familj som vi lärde känna i den familjegrupp vi var med i när vi skulle få Maja. De har köpt hus i närheten och äntligen tog jag mig för att gå dit med Maja för att hälsa på hennes kompis Melinda!!!

De hittade fort varandra fastän de inte alls umgåtts tidigare! :-)



Hur mysigt som helst så det lär vi ju göra om!!!

Något annat jag kan göra igen är att bara gå omkring och titta på båtarna i småbåtshamnen!



Coola båtar, snabba båtar, små båtar, mysiga båtar... alla båtar!

Ett underbart ställe som jag aldrig besökt tidigare men jag kan tänka mig att åka tillbaka dit!


Nu är kvällen snart slut igen... De bara flyger förbi...

Imorgon är en ny dag och jag ska vara bättre!!!

Sommartofflor??? :-)



Inte riktigt, men underbara är dessa virkade tomtetofflor!




Mönstret hittar du här!!!!





Grabbar i grus och grillning!



Barnen blev aldrig less på att kasta stenar i vattnet!  De ville knappt äta varesig korven eller kakan... Hm... mer till mamma då! :-)



Det finns nog inte så många bättre sätt att avsluta en helg än att fara ner till älven och grilla sig lite middag över öppen eld!



Mr t bjöd på torkat renkött! Som godis!







Efterrätt = Kladdkaka+Fruktsallad!

Och där hemma stod måndagsfikat och svalnade! :-)



Länge sen jag lade ut nån hissbild!!!



Barnen fick ett varmt bad när vi kom hem och nu har de slocknat båda två!

Vi fick ett filmtips av våra vänner så nu ska vi se på typ skräckfilm!!!! Huvva!!!

Önskar alla en skön ny vecka!!!!!!



Muskler och Morgon...



Just nu...



Delar en skål ostkrokar med barnen. Mellan soffan och sittpuffen. Mitt favoritställe!

Morgon är namnet på det röda vinet och musklerna sitter på Mr T. Han spänner dem.

Idag gick Yamahajossan på stan. Brände pengar, men inga impulsköp!

Gideon gillar ostkrokar!!! :-) Mamman med!

Ikväll ska jag virka tofflor!

Ensam...



...med barnen ikväll... Vi myser! Åkte förbi Hemmakväll efter jobbet. Barnen fick välja filmer och middag... "Basil mus" tyckte Maja inte om. Det var en stor mus som var arg och då ville hon stänga av...

Nu är det dinosaurier... Till middag blev det köttbullar.

Mr T jobbar dygn.

Imorgon är det fredag... Lördag är nästan redan fullplanerad... Myser.

Hyrde en film till mig själv också! En riktig mysromantisk film! :-) Den ska jag avnjuta när barnen somnat!





Åh, just det... Mr T är klippt! Han är med i min klubb nu. Stjärnklubben! :-) Inte riktigt klok! Precis som jag! Det gillar jag! :-) Puss på dig T!!!!



Går i tatueringstankar... om jag bara var bättre på att skissa!



Mysig kväll på er alla!

Yamahajossan

Mamma Med För Många Intressen

RSS 2.0