Pärontoscakaka





Ingredienser:
75g smält smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1 dl grädde
2 päron

Toscaglasyr:
100g smör
2 dl strösocker
2 msk mjöl
3 tsk kanel
2 msk mjölk
2½ dl grovt hackade nötter/frön, valfri sort

Hur du gör:
Sätt ugnen på 225 grader.Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och grädden och rör om.

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i en springform. Tryck ner päronklyftor. Ställ in kakan på nedersta falsen i ugnen. Sänk värmen till 175 grader. Grädda ca 35 minuter, tills kakan är nästan färdig.

Blanda nu alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Värm under omrörning tills massan tjocknar. Den ska inte koka!

Bred glasyren över den knappt färdiga kakan. Sätt åter in i ugnen och grädda ytterligare ca 10 minuter.

:-)  Mmmmmmmmmmmmmmmmumsigt!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Yamahajossan

Mamma Med För Många Intressen

RSS 2.0