Grymma grottor och grodd grönsak...

Dagens bak

Hallongrottor! Så goda att jag inte vet hur många jag ätit... :-)

2 ½ dl mjöl
150 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
½ tsk bakpulver
½ dl fast hallonsylt

Sätt ugnen på 175 grader. Knåda samman mjöl, smör, socker och bakpulver till en deg. Forma till en rulle och dela i 20 skivor. Rulla varje skiva till en boll och lägg i små muffinsformar. Gör en grop i varje boll och klicka i lite hallonsylt. Grädda sedan i mitten av ugnen ca 15 minuter.....

som sagt... jag har redan ätit flera!





Paprikan som jag planterade i våras i mitt köksfönster! Nu blommar det! Det är så roligt när man har satt ett frö av en grönsak man ätit upp!

Så har "Lille", som faktiskt oftare blir kallad Gideon numera, blivit klippt igen! :-)



samma blixt som morsan!!!

Åsså har jag gått och blivit arbetsskadad... Jag jobbade 2 dagar med lokalvård förra veckan och har nu städat som en idiot hät hemma... bra eller dåligt? Bra tror jag, för det håller säkert inte i sig...:-)

Nu väntar Mr T på att jag ska blogga klart så vi kan se film....

så.. hej så länge!

Barnbio!

Igår var jag och Maja på bio! Det var sååå kul! Maja njuter verkligen av att göra saker tillsammans utan att ha lillebror i hälarna precis hela tiden! Ja, jag njöt också! Filmen var bra!



Före bion var vi och lekte med Charlie! En härlig, busig liten grabb! :-)

Idag ska vi ut! Först tvätta klart.. sen iväg och köpa present till en liten, och en stor... Sen på Matfesten :-) där ska vi hitta någon god lunch att förtära innan vi drar på kalas i Bolia! :-).

Detta blir nog en härlig dag!!!!!!!!!!!

Trädgårdstokig!

Vi drog till fällfors igår! För att plocka lite bär! Vi kom hem med:

Blåbär
Hallon
Rabarber
Krusbär
Vinbär
Ärtskidor
Morötter
Potatis
Dill
& några härliga recept att testa! Bl a en härlig Äppelpaj med marängtäcke... Ska prova! Fast äpplet fick vi inte plocka, då mammas äppelträd i år bara gett just 1 frukt! Men äpplen har vi hemma (Icas)!

:-)

Allt detta (utom blåbären) från min mammas trädgård! Helt underbart!



Mammas trädgård inspirerar också till min tatuering! Jag har bara inte haft tid att skissa mer på den!



Blev förföljd av en humla ett tag... Han ville nog bara visa sina konster framför kameran!



Å snigel har hittat sin plats!!



Idag ska vi också ut. En sväng på stan. En svang på abf. En sväng till en lekpark. Och ett Me&I party ikväll!

God dag allihopa!

Skön, slö söndag med smoothies!

De första timmarna av dagen var lata. Då menar jag från 5:55, då Gideon slog upp ögonen samtidigt som någon av våra kära grannar slog av lördagsfestmusiken... De måste haft kul!

Mr T tog en löptur. Jag fick storhandla, ensam... Åsså bak...(trots trasig elvisp)  :-) Nu börjar jag känna igen mig själv!



God smet!



Snickerskaka



3 ägg
4½ dl socker
225 g smält smör
4½ dl mjöl
3 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
175 g jordnötter
200 g ljus blockchoklad

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten och häll på det smälta smöret. Häll i långpanna och sprid ut jordnötterna över smeten. Grädda i 200grader i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Smält chokladen och bred den över den färdiga kakan!






Amerikanska Chokladmuffins



4 dl mjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad efter smak
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll dem lite mer än hälften. Ställ chokladbitar på högkant och tryck ned dem lite försiktigt så att chokladen hamnar i mitten. Grädda små muffins ca 15 minuter, stora muffinsformar ca 20-25 minuter.



Sen hade vi så tur att vi fick fikafrämmande så vi fick smaka!!!! :-) Å gott var det!

Maja somnade nyss i soffan brevid mig. Jag glömde bort tiden lite här... Strax dags för mig med att nattas. jag hade tänkt se en film, men det är hög risk att ja somnar i soffan... Men vad gör väl det?

Mr T jobbar kväll/natt, men imorgon har vi pratat om att åka ut och leta blåbär... Vi får se hur det blir med det!



Blåbärssmoothien jag och maja gjorde till kvällsfika!

Godnatt, godnatt! Observera att jag önskar mig en elvisp i 31-års-present!

Jo just ja!

Yoda är såld!       :-)

Panpizza på plåten!

Mmmmmm gott blev det! Testa detta recept!

Ottestigs Tacopizza:

6 dl vatten, fingervarmt
50g jäst
12dl mjöl
1msk salt
1msk olja
1msk socker


Gör som en vanlig jäsdeg. Låt jäsa ca 30 min. Fördela på 2 plåtar.

Blanda under tiden degen jäser 12 msk majonäs med 2 burkar creme fraice och lite vitpeppar. Bryn också 600g köttfärs och blanda i 2 påsar tacokrydda. Om du vill ha det lite mildare kan man blanda i 1 burk krossade tomater.



Börja med att bre ut majonäskrämen på pizzabottnarna. Lägg sedan över köttfärsen. Garnera med 4 uppskurna paprikor och ca 6 tomater. Strö över önskad mängd ostoch grädda i 225 grader ca 10-15 minuter! Klart!

Idag halverade jag receptet och allt tog bara en endast en timme... snabbmat?

Lycka till!



Annars började min dag inte så bra...



De små hade stökat ner så mycket att jag bara ville grina när Mr T lämnade oss för jobbet. Åh, vad less jag blir ibland på att plocka upp dessa leksaker, som de bara kastar ut och inte leker med. Maja hjälpte mig marginellt att plocka upp. Mr T tycker att vi ska sortera ut en massa saker. Men vaddå? Ska vi slänga det? Vi har ju inte direkt mycket plats til förvaring någon annan stans heller...

Sen blev det i alla fall mycket bättre! Jag tog med barnen till Sidenflickan och lekte på hennes underbara gård i några underbara timmar!

  

...och Gideon fick sin dagliga dos brummmmmmmmm... :-)



Maja me!

Sen sov vi! Både jag (på balkongen) och maja i sängen. Jag vet inte riktigt vad Gideon sysselsatte sig med.. Jag kände dock att han var och klättrade på mig då och då.

Nu har han druckit sin välling och är snart klar för sängen! Maja och Mr T är ute och grillar nere vid älven sedan 18:30 så här är det lungt och skönt för en gångs skull!

Imorgon är en ny dag! Inga riktiga söndagsplaner ännu. Vi känner nog efter imorgon vad vi vill göra! :-)

Trevlig lördagkväll!!!!

Kom först inte på vad det är för dag idag...

Ibland är dom faktiskt sams och mysiga båda två samtidigt...



och ibland är dom bara väldigt trötta...



Men detta var igår... idag har dom varit på dagis och gjort av med energi. Försöker laga middag, men nu bråkar de igen. Vilken underbart liv!!! :-)

Det vankas spagetti och köttfärsås! Mr T har möte till 18.

Imorgon ska jag göra en heldag på solvik och på fredag en på kundtjänsten! Ser fram emot att jobba, även om jag egentligen skulle behöva semester. Funderar faktiskt på att ta en vecka! Att vara hemma arbetslös är inte samma sak. Ingen avslappning!

Måste gå... leksaker flyger...

Sitter och rullar en penna...

...fram och tillbaka.... trött...

Kanske på grund av broarna runt-löpningen! Mr T cyklade efter med båda barnen sovandes i cykelvagnen.

Nu vankas det lunch. Någon slags kycklingsallad som vi slängt ihop tillsammans!




Jag klarade nog utmaningen igår ganska bra. Kommer då inte ihåg nåt jag gjorde... Farligt ändå om det skulle bli en vana att inte göra någonting. Fast jag vet inte om det är möjligt när man har små barn...
:-)

Vi byggde i alla fall tågbana igår, det gjorde vi. Men konstaterade att vi måste skaffa fler delar!



Barnen har svårt att låta bli varandra idag, bråkar lite väl mycket. Vi tar nog och far ut en sväng. Handla lite, leka lite.

Eventuellt någon husvisning ikväll, sen vet jag inge mer...

Ha en bra dag!

Dagens utmaning...

ATT SITTA STILLA! Jag ska utmana mig själv i att inte göra någonting!!!

Det är ju söndag!

Fast först ska jag bara fara och diska bort det jag inte hann igår när jag jobbade på ett bröllop! Men det borde inte ta så lång stund. Jag ska nog hinna sitta stilla så jag blir less, om jag nu klarar det!

Nu kom Mr T hem från sitt dygn på jobbet. Barnen blir så glada och spralliga! :-)

Det gick bra för barnvakten igår! Tack Petra!

Åsså den nya figuren!!!




  Maja tyckte om den!

Härlig vilodag allihopa!

TorsgagsTänk...



Sitter och ritar på min nästa tatuering... Börjar närma mig... Men jag hade mardrömmar inatt. Mr T tatuerade mig, enligt mina mönster, men när det var klart hade jag helt andra tatueringar. En val över ansiktet, ett stenblock över skuldrorna och en tredje hemsk tatuering längst ner på ryggen. Jag var så  besviken! Och dessutom hade han inte använt någon färg. Allt var bara helt rött.... och sen helt plötsligt borta dagen efter... Vilken besvikelse! Nåja, Mr T ska inte tatuera mig!

Solen skiner, men luften är inte varm. Cykelvagnen gick lite sönder på väg till dagis. Men inte allvarligare än att man fixar det med en skiftnyckel. Men då måste man ALLTID ha med sig en skiftnyckel!!! Om det inte går att få tag i reservdelar. Ska kolla det!

Tänkte även gå på biblioteket idag. Behöver någonting spännande romantiskt att läsa! Förslag??

Ska även låna någonting spännande att läsa för barnen om kvällarna. Såg på kommunens hemsida att biblioteket numera öppnar kl 10! Sommartiden slut! Så jag kan snart gå... fast först ska jag slänga ihop en sallad som ska följa med och bjudas på vid älvsbrinken! Ska luncha med minst en kär kusin!

Vi var på en husvisning igår. Men det var inget för oss. För mycket att renovera, och vi ska ju inte renovera, inte jag och Mr T. Vi ska hålla ihop och sams och flera av våra vänner har ju separerat efter renoveringsperioder, så vi ska inte renovera. Älskade Mr T...

Han jobbar dygn idag, länge sedan sist. Ser fram emot en mysig kväll med mina vildingar! Får försöka hitta på någonting riktigt kul! Eller bara ta det lungt och bygga tågbana.. det funkar också!

Igår kunde jag inte sitta stilla. Jag pysslade på här hemma med allt möjligt medan barnen var på dagis. Idag har jag bestämt mig för att inte göra någonting.... förutom.... allt jag ska göra...

som den där salladen.. går nu... hej!

Vi har varit sams...

...hela dagen!!

Men husvisningen glömde vi bort. Då var det nog inte meningen att vi skulle bo i det huset!

Vi sprang! Mr T 1 mil på 53 och jag ca hälften på 34. Det var därför jag gjorde en blixt i håret! För att jag är så snabb!!!

:-)

Nooooot!

Men det var skönt att springa i alla fall!!!

Nu sitter jag och ritar tatueringar... de blir bara bättre och bättre så det är bara att bestämma sig när det är bra nog! Undrar om inte min härliga vän "Maritsan" kan lägga sin finish på dem sen!! ;-)

Barnen är härliga!

kramar!

Fräsch Frilla och Fina Figurer!

Ja... jag har äntligen klippt mig!!!!

Så här blev det:




 
Lite annorlunda, mycket roligt!!!

Har hunnit virka fler amigurumis också! Här är en utan namn till Alice från Frankrike!



...och pingvinen med pappersasken



Det växer på balkongen! Solrosorna som Maja fick så i början av sommaren står snart i blom och Pumpan ska nog ge frukt! Pumpan är växten med störst blad!



Jag har haft en skön helg.. har känts som semester. Och att vakna på måndagmorgon och inte stiga upp... det var skönt! Arbetsförmedlingen har haft besök av mig idag, så nu stämplar jag igen! Vi gick en sväng på stan innan vi åkte ut till badet med barnen.

Imorgon blir det träning. Om nu jag och min sambo börjar tala med varandra igen efter ett kraftigt missförståndsgräl tidigare ikväll.... det är det vanliga.. någon av oss hör fel, det blir missförstånd, båda blir irriterade, vi vill inte vara med varandra, vart tar man då vägen när man bor på 50 kvadrat och 2 små sover i sovrummet...  Mr T har suttit i köket, men efter en halvtimme på en barstol så vill man inte sitta där längre.... Nåja, nu sitter vi då vid varsin dator (i samma rum) men undviker varandra.

Om vi blir sams... så kanske vi tar en löprunda imorgon! Åtminstone start och mål på samma ställe men Mr T springer en mil och jag bara en halv.

Och om vi nu blir sams, och håller sams, så kan det hända att vi åker på husvisning imorgon också! Det får vi allt se! Huvudsaken är ju att jag åtminstone är snygg i håret!!!!

Nu ska jag virka igen, en ny figur, och hinner jag ska jag skissa lite på en tatuering jag vill göra!

God natt allesamman!!!!

Ha det så bra alla medarbetare på kundtjänst!

... men vi ses väl...?

Suring med syster!!!!!!!!!!!!!



Makalösa mackor!!!!!



Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Nu är det sista veckan på sommarjobbet. Det är med blandade känslor jag går därifrån på fredag! Det har ju varit jätteskoj samtidigt som det är väldigt krävande! Men det bästa är alla underbara människor jag fått jobba med och lära känna!

På fredag blir vi dessutom bjudna på fika!! Gott gott gott!!

Fika fick jag faktiskt igår också, på Marits balkong. Maja följde med och blev lika bra vän med Marit hon! Vi besökte sen både en sanndlåda och en lekpark, så det var en nöjd liten tjej som sen somnade i cykelsadeln...

Lillebror fick spendera kvällen med Mr T, men de följde oss med cykel en bit på väg!!!



Måste gå å sova nu så jag är pigg imorgon!

Tack syster för surströmmmingen!!!!! 

Kolla in...

mandelmamma.blogg.se



Maja har i alla fall haft kul i helgen! Ja, Gideon också. Han har mest varit blöt.

Själv har jag mest sysslat med sortering. Sortering av kläder, garn, färg, papper, leksaker... etc...
Mr T är less på att städa. Tur för han att helgen är över då så jag försvinner från hemmet på dagarna..:-)

Tidig kväll ikväll, börjar 6:45 imorgon!

Sov gott!

Yamahajossan

Mamma Med För Många Intressen

RSS 2.0