Onsdag

Typ inskolning, imorgon med. Hoppas på att få jobba! :-)

Sen lunch med en härlig tjej! Några korta snabba ärenden, sen tillbaka till dagis.

Jag och barnen sitter nu och äter pyttipanna. Alla är på bra humör. 2 fastrar var förbi och barnen fick paket. Maja i efterskott och Gideon en dag före sin födelsedag. De fick varsin spargris med medföljande färg och penslar så de ska målas! Och så fick de såklart en massa mynt! :-) Imorgon bitti får Gideon paketet som vi köpt!

Ikväll är det syjunta. Skönt att lämna hemmet en liten stund. Å lika skönt att komma hem igen!:-)

Lev å må!

Tisdag



Titta vad jag hittade på garnaffären på gågatan!!! Mini-garn! 10 små nystan á 10gram i glada färger, 49kr. Perfekt till amigurumis! Och Maja älskar dem!!! Jag började så klart med en figur på en gång! Den ska ja ge till en liten pojke som föddes igår klockan 19:06. 51 cm och 3905g! Ett stort grattis till föräldrar och moster!!!!!

Kollade på objektiv på stan också. Kan inte riktigt bestämma mig för vilket jag ska köpa... Men det lutar mot ett Tamron 70-300... Så blir det nog. kanske...

Jag köpte en present till Gidde. En som han kommer att tycka mycket om! Han fyller på torsdag, det tråkiga är bara att Mr T jobbar dygn då. Så vi får fira den dagen utan pappan.



Mr T och Gidde flydde hemmet ett tag idag efter middagen och jag och Maja fick njuta av att vara hemma tillsammans. Vi har lekt och ritat, sett film och ätit glass, hallon och smoothie. Riktigt mysigt och lungt och skönt!



Nu är mitt kök komplett igen och jag kan börja baka mer frekvent igen! :-) Jag fick denna i present av min mor i förskott så att jag ska kunna baka till kalaset! Tack!!!



Åsså kom Mr T hem utan vinstpengar i fredags, men han hade i alla fall köpt presenter! Ramlösa går hem hos mig!

Imorgon ska jag förbi ett företag som eventuellt behöver en springvikarie! Spännande att besöka nya ställen!



Uppe för länge igen...



Nytt projekt. Ska bli någon slags docka! Vänta bara, den kommer att bli söt!



Virkade en mössa till "Kanin" idag. Maja valde färgerna.



Världens starkaste björn på mammas laptop!





Skylt på väg till sin ägare. Postade den idag! Då längtar hon efter posten imorgon! :-)

Annars tycker jag inte att jag fått så mycket gjort idag. Jag hämtade ett paket kläder på jobbet, och det skapade motivation att städa min röriga garderob! Det var ju bra!

Lunch till en film och lite chatter med vänner innan barnhämtningen.

Jo, vi var ju ut med cykelvagnen sen, bara en sväng ner till busstationen för att träffa morfar och hämta lite grejer som han tagit med sig till Mr T som ska till Sundsvall över helgen. Casino.... Hoppas jag kan skriva om hur rika vi är på söndakväll! :-)

Sååå trött och slut jag blev sen.. bara för att jag envisades med att cykla hela backen upp när vi skulle hem igen..

Men jag har suttit och virkat och tagit igen det!!

Nu skriker snart sängen efter mig. Gideon värmer upp min plats. Mr T har dygnspasset... Längtar efter honom!

Sov nu, gott!


Kreativitet eller tidsfördriv???

Pallen är klar och lyser vit vid terakotta-tapeten i hallen...!



Under tiden jag målade pallen började Maja måla en tavla. När jag var klar hjälpte jag till att täcka ytan med färg. Det var riktigt roligt så det gör vi nog om! Jag skulle väl kanske ha valt lite ljusare färg med Maja valde ALLA färger och då blir det ofta till slut brunt eller grått och mörkt... Den blev riktigt fin!



Åsså var det ju syjunta igår igen! Jag tror vi var nio tjejer den här gången! :-) Riktigt mysigt och gott fika!!!
Här är mitt projekt som Maja döpt till "Kaninen". Den ska få en mössa också!



Jo, det är roligt att göra sådana saker, men i längden blir det lite jobbigt att gå hemma också! Jag har inte jobbat på snart 2 veckor och motivationen här hemma börjar tryta. Men idag har jag haft en bra dag ändå! När jag lämnat av barnen på dagis tog jag en låååååååååååååååååång promenad på ca 1½ timme. Sen fräschade jag upp mig och gjorde en smarrig choklad/kaffe-smoothie innan jag åkte ner på stan för att luncha med Sidenflickan. Hämtade barnen igen och åkte och uppvaktade min styvdotter som fyller 23 idag!!! Grattis igen!!!

Hem å laga mat till familjen, äta, dricka kaffe, blogga....

Och ikväll är det 2 avsnitt av Grey´s Anatomy!!!!!! Då är jag upptagen med det!



Händelserik helg!



Men nu sitter jag här i soffan och dricker "Gunpowder Mint"- the. Kaninen i bakgrunden ligger och väntar på att få sina delar ihopsydda. Garnet tog slut...:-( Så den blir inte klar ikväll.

Men den gula är klar! En Giraff-kokong till nyfödd... med tillhörande mössa! Maja skulle gärna behålla den till dockan men jag gav bort den till min min kära styvdotter som när som helst ska få en liten! Jag får väl virka en ny till Maja´s docka!


Dagen började lika tidigt som vanligt med en pigg Gideon. Lite städ och lite plock och lite kroppkakor. Sen ville min syster med son träffas och leka! Å så blev det att umgås tills barnen somnade. Maja och Daniel sa att de älskar varandra!



...och jag lekte som vanligt med kameran i lekparken. :-)



Mr T var på en liten firmafest igår. Jag fick äran att fixa en efterrätt till dem! :-) Tänk att få baka men slippa äta upp bakverket sen!!!!! Det borde man göra oftare! Och det blev uppskattat! Till kladdkakan serverades dumlegrädde och hallon!

Söt liten!

Jag har syndat idag också! Tömt en påse bilar... Ja, tack för den Ida! Den satt bra!



Tack och godnatt!

Det finns två som tycker om varandra!



och två till!



Kaninkropp, badhopp och Sushishop!

Det händer inte ofta... att jag är uppe längre än Mr T. Men nu sitter jag här, och Mr T har gått och lagt sig. Det sista han tecknade till mig var: "God natt, sov gott. Lägg dig nära mig när du lägger dig."

Kan ju tala om att man har inte så stort val annat än att ligga nära varandra när man har det så här trångt! 50 kvadratmeter delat på 4....  12,5! Nu längtar vi efter att hitta rätta huset!

Idag då...? Ja, Mr T kom hem från arbetspasset 08:20. 08:30 gick bilen med hela familjen till tandläkaren. Jag har för mycket tandsten tydligen så jag måste dit igen. Men som småbarnsmor måste man passa på att njuta av alla möjligheter man får att ligga ner och vila på vardagarna så jag ser faktiskt fram emot återbesöket!!!

Sushi till lunch! Mmmmmmm! (Kebabrulle för Mr T) Sen bad med barnen på Edda. Läääänge badade vi... å sen var barnen rätt slut. Hemma vid 16 och lagade kycklingwok till middag.

Åsså slutar vi dagen med ett härligt besök hos goda vänner som bjuder på fika och så klart med lite virkning. :-) Den där "gula grejen" blev klar igår och jag hann börja virka en alldeles underbar kanin. Huvud och armar igår. Ikväll har jag virkat kroppen och börjat på ett ben. Mönstret finns i boken jag köpte i sommar om amigurumis! Inga bilder ikväll dock...

Imorgon är en annan dag! Klädbytardag! (om jag löser det här med barntillsyn medan jag shoppar loss :-))

Nu börjar jag också bli lite sova-sugen.

God natt och sov gott allihopa!

Mammamys med pysselprojekt.

Idag har jag haft det bra!

När barnen avlämnats på dagis tog jag itu med flera olika projekt! Jag lade mosaik på min hall-pall. Kanske hinner jag foga imorgon? Jag målade en dörrskylt åt en vän ;-) Vill inte lägga ut bilder på den ännu...

Sen åt jag en härlig pytt med paprika, salami, zuccini, kidneybönor, majs och purjolök.


Igår hade vi syjunta. Där hjälpte jag mina vänner mer än jag ägnade mig åt mitt eget projekt, men idag har jag virkat! Detta är också någonting som jag ska ge bort. Till vem? Inte riktigt bestämt! Vad det är? -Gissa! (Ni som redan vet får inte gissa, ni får ändå inget pris!)


Spagetti och köttfärsås till middag och barnen är nöjda. De ska få en glass nu efter maten så jag får dricka en kopp kaffe i lugn och ro...

Mina avokadoträd har fått nya krukor och stödpinnar och så köpte jag ekologisk näring till dem! Både jag och Mr T hoppas på hemodlad avokado (även om Mr T inte tycker om grönsaken, han tycker bara att det är fränt!!!) :-)

Härlig onsdagkväll på er alla!!!

Den här dagen började i skogen

där vi plockade stenar som vi ska måla, jag och Maja. Sen kastade vi lite kottar och stenar i vattnet. Vi hittade blåbär också! Jättegoda!

Därefter tog vi det lite lungt hemma under tiden Mr T tränade. Lunch blev kyckling och gurkmeja-kryddad bulgur!

Lite ärenden har avklarats och nu väntar jag på att få åka till Maritsan och äta surströmming!!! :-) Ska packa lite nu och sen se om jag kommer i mckläderna...

Smaklig måltid önskar jag mig själv!!!!!!!!!!

Meddelande från Maja:
kj3567890+000000987654332221§majao0000000000

Kreativt kul med kameran?









...Och söndagslek i lekparker! Tack för en härlig dag!!!

Gideon har blivit Gideon!

6:07 stod klockan på när jag fick Gideons fot i ryggen första gången. Och det var nog min tur att gå upp idag...

Det är ingen som kallar honom "Lille" längre! Nu har han blivit Gideon! Till och men Maja säger numer hans namn!

jaha.. söndagmorgon, bolibompa, tidigt kaffe färdigbryggt... nå mer vet jag inte!

Farmor firas med full fart!

Kalas hela dagen för barnens farmor. Smarriga tårtor 3 och grillat till middag! Barnen somnade i bilen på väg hem. Nu börjar 5:e delen av "Överlevarna" på 4:an. Spännande serie i 6 delar och de 2 sista är ikväll.

Imorse fick jag en inbjudan till att komma och plocka äpplen! Tack så mycket, Stina! Nu vankas det allt äppelpaj någon dag framöver!!!


...och min kära paprika växer till sig! Nu har jag planterat fler frön också! :-)

Satte ner en nekratinkärna i en kruka också! Får väl se om det går att odla nektarinträd!?

Igår fyllde en av mina absolut närmaste vänner 30 år. Jag skickade så klart ett paket med posten och detta fick hon:

Ett par tofflor, före och efter tovning.

...och ett kort med rim.
Som en liten bonus virkade jag en maskot med Bodens färger!! :-)



Hon blev riktigt glad!

Imorgon är det söndag. Vilodag? Kanske... vi har inga planer ännu.

Snart är det dags att köra bort hojen för vinterförvaring också. Det börjar vara kallt att köra till jobbet när man börjar tidigt...  men inte imorgon...

Nu ska jag mysa med Mr T i soffan!


Lycklig liten på lilla lyckans...

...4H-gård!



Att vi aldrig varit dit tidigare!!!



Barnen fick träffa 4 små grisar, ett 10-tal kaniner. Vi klappade "Mini" och "Sigge",
de 2 katterna Misse och Mojje. Fåren Ofelia och Bläsan höll sig i bakgrunden.






2 kalvar, 2 ponnyar. Maja valde att rida på Sambaliten. Den andra heter Brage!








Åsså getterna Mimmi och Musse. Det var Mimmi som fick lotten att dra vagnen idag, och så klart få belöning i form av getgodiss!! :-)


En härlig dag!

Fortfarande förkyld...

men mycket piggare. Börjar längta efter att träna!!! Frågan är om jag ska köpa nåt träningskort i år eller om jag ska träna hemma???

Här har ni mina underbara föräldrar som efter 40 år tillsammans fortfarande ibland verkar nykära. Helt otroligt!!



En paprika på tillväxt! Man kanske kan utveckla självhushållning?? :-)



Idag har vi haft en skön dag. Sett lite film, ätit gott, hämtat barnen och hade man haft jobb så skulle det nog kännas som om helgen varit för kort, men jag har inget jobb att gå till imorgon och Mr T har ledigdag, så vi kan ha söndag en dag till. Om det inte vore för att barnen blir galna av att vara hemma i lägenheten en hel dag. Funderar på vad vi ska hitta på...

Imorgonkväll är det en husvisning på schemat. Tänk om man till slut skulle fastna för ett hus...!!!

8.00 -

länge sedan man sovde så länge! Skönt, men samtidigt saknar jag barnen så det svider...

Svider gör det också under näsan. Nu vill jag bli av med förkylningen!



5.45...

...det är liiiiiite för tidigt att kliva upp....

Men det tycker inte Gideon!

När man snart har varit uppe i 2 timmar och klockan närmar sig halv 8 en lördagmorgon så känns det som om dagen kan bli låååång......

Gideon leker nu med sina bilar så snällt så jag får surfa lite ifred. Men han tycker inte om när jag läser tidningen till morgonkaffet. Den uppmärksamheten ska han ha...

Mr T får nog köra ungarna till Faarfar´s ensam så jag kan sova lite till sen. Annars sade han igårkväll att han skulle ta morgonskiftet... men jag vet ju hur det brukar bli med det och det var likadant idag!

Börjar längta efter frukost här...

Aleo vera...

...party! Strax på väg. Är dyngförkyld och har legat mest idag. Sagt ifrån att jobba imorgon och det tror jag var bra då jag som smittbärare skulle göra frukost till friidrottare...

Hoppas ändå att jag är bättre imorgon!

Barnen är busiga och det förstår jag. Jag har verkligen inte varit någon bra mamma idag...

Imorgon ska barnen till Farmor och farfar och Maja längtar dit! Så.. då får jag mer vila. Hur det blir med kräftskivan vet jag inte. Det kanske får klara det utan mig och efterrätten... :-(

Sånt är livet.

Mr T gör ett bad till barnen nu så de får leka av sig lite där i. Och jag är snart hemma igen!

Hoppas Sidenflickan har det bra på sin resa! Och Anna i Frankrike! Hur har du det? Skriv en kommentar vet jag( om du nu läser min blogg någon gång mellan franskalektionerna!!! :-)

måste gå å snyta mig...  

inga kramar idag alltså!

Kraftigt förkyld och undrar...

...varför barnen inte kan vara sams så mamma verkligen FÅR vila. Nej, det lär inte hända före de somnat båda två! Igår fick jag ett paket från Ellos! :-)
Idag ett paket från me&I! :-)

Det är kul med paket! Och det var fina kläder!

Jag är riktigt förkyld... men ingen svininfluensa i alla fall! Mr T också lite snuvig, men barnen är pigga. På lördag hoppas jag att kräftskivan vi ska ha blir jättekul och att vi inte blir sämre så vi inte orkar dit... Mr T har ju skaffat barnvakt och jag tror mig fixa en kul tipsrunda! :-)

Och ingen blir väl förvånad om det serverasd efterrätt från min ugn???

Nåja, nu ska barnen få gå å sova så soffan blir ledig! :-)

Så smsar min härliga storebror...

hörs..

Yamahajossan

Mamma Med För Många Intressen

RSS 2.0