Banana Fudge Cupcake

24 muffins

3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk kanel
250g mjukt smör
3 dl socker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 övermogna bananer

Sätt ugnen på 175 grader. Fyll 2 muffinsplåtar med formar. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål.
Vispa smöret mjukt i en annan skål. Tillsätt sockret, en tredjedel i tager och vispa 1 minut efter varje tredjedel.Tillsätt ett ägg i taget och vispa även där 1 minut efter varje ägg.Tillsätt vaniljsockret och vispa tills det blandats ner.

Tillsätt mjöl, banan och mjölk på samma sätt, en tredjedel i taget och vispa tills det är blandat, men vispa inte för mycket.

Sleva upp smeten i formarna, fyll dem ca 3/4. Baka dem i ca 15-20 minuter. Kolla med en teststicka!

Låt muffinsen svalna innan de pryds med frostingen!

Chocolate Fudge Frosting:

8 dl florsocker
1 dl kakao
200g mjukt smör
3/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker

Blanda ihop socker och kakao.

Vispa smöret mjukt och tillsätt mjölk, vanilksocker och hälften av socker-kakao-blandningen. Vispa i minst 3 minuter. Tillsätt resten och vispa 3 minuter till. Tillsätt extra mjölk om frostingen blir för torr eller extra florsocker om frostingen blir för blöt.

Bred ut den på dina muffins! För detta finns så många olika tekniker, gör som du själv vill!

Så här blev mina:





Kommentarer
Helen

De ser riktigt goda ut!

2011-02-21 @ 21:06:12
URL: http://madeinmyckle.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Yamahajossan

Mamma Med För Många Intressen

RSS 2.0