Busenkelt med Blåbär och Bruna Bollar
Jag meddelar imorgon om det blev gott, Emma!!!
Blåbärskaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100g smält smör
ca 2 dl färska eller frysta blåbär
kokos till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform med kokos.
Rör samman alla övriga ingredienser, utom bären.
Häll smeten i formen och strö över blåbären.
Grädda ca 30 minuter eller tills kakan har stannat.
Testa med en provsticka när kakan är torr.
Jag passade på att rulla lite Chokladbollar under tiden Blåbärskakan gräddades.
Chokladbollarna:
100g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 msk kallt kaffe
3 dl havregryn
Rör samman ingredienserna ordentligt.
Rulla bollar, med valfri storlek. :-)
Rulla dem sedan i kokos eller pärlsocker!
Snabbt fixat!!
Kommentarer
Trackback