Den där goda pirogen...

Mmmmm! Festligt gott!



Läcker kycklingpirog

Fyllning:
1 grillad kyckling/(eller lagom mycket kycklingfilé)
200g rökt skinka
4 msk ketchup
2 vitlöksklyftor
½ msk paprikapulver
½ msk curry
1 tsk kardemumma
2 dl creme fraiche
ca 3 dl riven ost

Deg:
50g margarin
1 dl vatten
25g jäst
knappt ½ tsk salt
1 ägg
5 dl mjöl      (funkar även utan ägget, men minska då på mjölet!)


Garnering:
ägg att pensla med
riven ost
paprikapulver   (fast jag brukar bara pensla med vatten och strö på paprikapulver)


Gör så här:

Smält margarinet till degen och gör degen som en vanlig jäsdeg. Jäs ca 30 minuter. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.

Kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på fyllningen och "stäng" pirogen. Låt pirogen jäsa upp innan den penslas med ägg/vatten. Strö eventuellt över ost och krydda med paprika.

Grädda pirogen i ca 20 minuter i 200-225 grader.

Njut!




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Yamahajossan

Mamma Med För Många Intressen

RSS 2.0