Fredagsfika!



Mmm... det kan man väl inte vara utan!


Rulltårta:

3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Hallonsylt

Sätt på ugnen så att den är varm när du du vispat ihop smeten.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret.

Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner mjölken till en jämn smet.

 

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.

 

Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter.Observera att du verkligen måste vara med och

"vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.

 

Stjälp direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på.

(Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.)

Bred genast på fyllningen och rulla ihop.

Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Yamahajossan

Mamma Med För Många Intressen

RSS 2.0