Mumsiga Moccarutor



55g smör
115g mörk choklad
175g socker
2 ägg
1 msk snabbkaffepulver, löst i 1 msk hett vatten, sedan avsvalnat
85g mjöl
½ tsk bakpulver
70g solrosfrön och pumpakärnor

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Ställ åt sidan så det svalnar.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd ner chokladblandningen och det avsvalnade kaffet och rör om noga. Sikta ner mjöl och bakpulver och vänd ner det hastigt. Vänd sedan försiktigt ner nötterna.

Häll smeten i en form, ca 20x30cm. Grädda i ca 20 minuter. Låt kakan svalna några minuter i formen innan du lossar den. Låt den kallna helt och skär den sedan i fyrkanter.

:-)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Yamahajossan

Mamma Med För Många Intressen

RSS 2.0