Matildakakan
Grundrecept från tidningen "Hembakat", men jag gjorde den till min egen.
Ingredienser:
100g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
100g mörk choklad
Hackade och rostade sötmandlar
Rostade pumpakärnor
Kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på180 grader.
Smält smöret.
Smörj en form med löstagbara kanter med lite av smöret och pudra över kokos.
Rör sedan ner socker, ägg, mjöl, vaniljsocker och kakao i det smälta smöret.
Smält chokladen och rör ner den.
Rosta valfri mängd hackad sötmandel och pumpakärnor lätt i en torr stekpanna och rör sedan ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och pudra kokos över.
Grädda ca 20 minuter längst ner i ugnen.
Njut!
Kommentarer
Trackback