Schweizernötsrutor
Dagens kaka gjorde succé. Ur tidningen "Hembakat"
Schweizernötstårta
100g sötmandel
100g smör
2 ägg
3 dl socker
1 2/3 dl mjöl
Topping:
200g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ner mandeln, mjöl och till sist smöret. Rör till en jämn smet.
Smörj en rund form med löstagbar botten ca 22 cm i diameter.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakan ska vara lätt gyllenbrun. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad. Rör ner grädden och till sist smöret.
Se till att allt blandas väl. Bred chokladsmeten över kakan och ställ den i kylskåpet för att svalna.
Jag gjorde en dubbel sats och gräddade kakan i långpanna, därav rutorna!
Smaskens!!!
Schweizernötstårta
100g sötmandel
100g smör
2 ägg
3 dl socker
1 2/3 dl mjöl
Topping:
200g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ner mandeln, mjöl och till sist smöret. Rör till en jämn smet.
Smörj en rund form med löstagbar botten ca 22 cm i diameter.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakan ska vara lätt gyllenbrun. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad. Rör ner grädden och till sist smöret.
Se till att allt blandas väl. Bred chokladsmeten över kakan och ställ den i kylskåpet för att svalna.
Jag gjorde en dubbel sats och gräddade kakan i långpanna, därav rutorna!
Smaskens!!!
Kommentarer
Trackback