Chokladkaka med Päron
100g smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1½ dl mjöl (dinkel i mitt fall)
2 ägg
Garnering:
Päron
Hackad mandel
Pärlsocker
Ugnsvärme: 200 grader
Smält smöret. Smörj en form med löstagbar kant. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner äggen och sen det avsvalnade smöret. Rör samman till en slät smet. Bred ut jämnt i formen. Skär päronen i klyftor och tryck lätt ner i smeten. Strö över mandel och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan fortfarande är lite kladdig. Servera gärna med vispad grädde!!!
Tid i ugnen varierar så med form och ugn, men jag gräddade min bara i 15 minuter och jag får väl återkomma om smak och konsistens när någon har smakat av kakan! :-)
Kommentarer
Trackback