Toscarutor med frön
Den här dagen startade gott med nybakt till fika innan lunch! :-)
Toscakaka med solrosfrön och pumpakärnor
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
150 g smält smör
2 dl mjölk
Toscaglasyr:
150 g smör
1,5 dl socker
2,5 dl solrosfrön och pumpakörnor (hälften av varje)
2,5 msk mjölk
3 msk mjöl
Sätt på ugnen. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt mjölken och det avsvalnade fettet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en långpanna och grädda den i c:a 25 min i 175° längst ner i ugnen.
Toscaglasyren: Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Tag ut den knappt färdiggräddade kakan och bred över glasyren. Sätt tillbaka kakan i ugnen, nu i mitten, och grädda ytterligare c:a 15 min. Glasyren ska då ha en vacker, knäckliknande färg. Skär kakan i lagom stora rutor och servera.
Gideon och jag har ätit för många av dessa idag båda två! :-)
Kommentarer
Trackback