Solrosbröd
Hann med att baka bröd med, när ugnen lix var varm tänkte jag...
Solrosbröd med pumpakärnor och linfrön
6 dl vatten
50 g jäst
1 dl olja
1 dl sirap
1 tsk salt
ca 9 dl grahamsgryn
ca 1 dl krossat linfrö
ca ½ dl solrosfrön
ca ½ dl pumpakärnor
(50 g russin om man vill)
ca 6 dl vetemjöl
Lös jästen i fingervarm vätska. Blanda ner resten av ingredienserna men lämna ca 1 dl vetemjöl till utbakningen.
Jäs 40 minuter.
Knåda till degen hastigt med resterande mjöl och tryck ut degen i en långpanna. Skär degen till 24 rutor.
Jäs ytterligare 40 minuter.
Pensla med vatten och strö över linfrön, pumpakärnor och solrosfrön, eller annat valfritt...
Grädda i 225 grader i ca 12 minuter. Låt kallna på galler och bryt sedan itu rutorna.
Solrosbröd med pumpakärnor och linfrön
6 dl vatten
50 g jäst
1 dl olja
1 dl sirap
1 tsk salt
ca 9 dl grahamsgryn
ca 1 dl krossat linfrö
ca ½ dl solrosfrön
ca ½ dl pumpakärnor
(50 g russin om man vill)
ca 6 dl vetemjöl
Lös jästen i fingervarm vätska. Blanda ner resten av ingredienserna men lämna ca 1 dl vetemjöl till utbakningen.
Jäs 40 minuter.
Knåda till degen hastigt med resterande mjöl och tryck ut degen i en långpanna. Skär degen till 24 rutor.
Jäs ytterligare 40 minuter.
Pensla med vatten och strö över linfrön, pumpakärnor och solrosfrön, eller annat valfritt...
Grädda i 225 grader i ca 12 minuter. Låt kallna på galler och bryt sedan itu rutorna.
Kommentarer
Trackback